duminică, 30 decembrie 2012

Petitie adresata Parlamentului Indian si liderilor lumii



India: școli, nu fabrici!

424,541 au semnat petitia. Ajută-ne să ajungem la 1,000,000

Publicat 19 December 2012

Parlamentul indian își închide din nou ședința fără a adopta cea mai severă lege împotriva muncii infantile din istoria țării. Proiectul de lege este susținut de majoritatea parlamentarilor, dar este lăsat să aștepte de mai multe săptămâni pentru că nu a fost considerat a fi o "prioritate"!

India este capitala mondială a muncii infantile. Copii în vârstă de doar 5 ani sunt vânduți traficanților și exploatați ca niște sclavi, abuzați, bătuți și forțați să muncească. Noul proiect de lege ar putea fi un punct de răscruce în istoria sclaviei moderne, interzicând cu desăvârșire munca copiilor sub 14 ani și oferind ajutoare bănești familiilor sărace pentru a continua să își trimită copiii la școală. Dar parlamentarii au lăsat această temă importantă să dispară din agenda lor, iarorganizațiile pentru drepturile copilului din India ne cer ajutorul pentru a putea crește presiunea publică și a-i forța să acționeze.

Dacă ne vom uni forțele, așa cum am făcut și în numeroase alte rânduri, putem aduce proiectul de lege în lumina reflectoarelor și îi putem forța pe parlamentari să voteze. Semnează acum petiția urgentă din partea comunității Avaaz și trimite-o mai departe. Când vom atinge 1 milion de semnături vom înmâna petiția noastră Parlamentului, prin intermediul unor foști copii-muncitori.

Informatii pe acest link

http://www.avaaz.org/ro/india_child_labour_g1/?bfESidb&v=20516

.
.